Τρίτη, 3 Μαΐου 2016

ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ


Το κείμενο που μοιράστηκε απο μέλη της Ο.Μ.Α.Δ.Α στους πρόσφυγες που έφτασαν χθές στο κέντρο φιλοξενίας στην Αλεξάνδρεια.
«Αγαπητή Φίλη και Φίλε από την Ανατολή,
στο δύσκολο και μακρινό ταξίδι προς τον προορισμό σου, βρέθηκες στην πόλη μας, την Αλεξάνδρεια.
Οι φιλόξενοι κάτοικοι της πόλης, ο Δήμος και οι φορείς σε καλωσορίζουμε και σου υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η παραμονή σου εδώ να είναι ασφαλής, με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες υγιεινής και με επάρκεια στη σίτιση.
Η προσπάθειά μας, πηγάζει από την αλληλέγγυα στάση μας, την κατανόηση όλων όσων βιώσατε και συνεχίζετε να βιώνετε αλλά και την αγάπη προς τον συνάνθρωπο μας.
Είμαστε βέβαιοι πως μέχρι να έρθει η ώρα να σας αποχαιρετήσουμε με χαμόγελο για τη συνέχεια του ταξιδιού σας, θα έχουμε την καλύτερη δυνατή συνεργασία.
Η αλληλοβοήθεια στις καθημερινές εργασίες είναι απαραίτητη. Μπορείς να ρωτάς τους υπευθύνους του χώρου για ότι χρειάζεσαι και να μας δίνεις λίγο χρόνο για να σου το παρέχουμε. Για τα παιδιά θα γίνει προσπάθεια ώστε να δημιουργηθούν χώροι ψυχαγωγίας με την συμβολή εθελοντών.
Πρέπει να γνωρίζεις ότι όλο το προηγούμενο διάστημα κάτοικοι του Δήμου, εθελοντικά συγκέντρωσαν είδη για να καλύψουν ορισμένες από τις ανάγκες σου δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.
Όλοι εμείς είμαστε εθελοντές και η δράση μας πηγάζει μέσα από την καρδιά μας, γιατί θέλουμε πραγματικά να σου συμπαρασταθούμε σ' αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο της ζωής σου.
Όταν με το καλό -ευχόμαστε πολύ σύντομα- φτάσεις στον προορισμό σου, στείλε μας ένα μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Omaha.drasis.alexandrias@gmail.com ή στο Facebook Ομάδα Αλληλεγγύης (Omada Allhleggyhs).

Ειλικρινά, θα χαρούμε πολύ αν μάθουμε ότι έφθασες με ασφάλεια στον προορισμό σου και υγιής, γιατί έτσι θα ξέρουμε ότι οι ευχές μας που σε συνόδεψαν πραγματοποιήθηκαν!
Καλή παραμονή και καλό ταξίδι!

Ομάδα Δράσης Αλληλεγγύης Αλεξάνδρειας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου