Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα την προσβασιμότητα στην Αλεξάνδρεια από άτομα με κινητικά προβλήματα που οργανώθηκε από την Ομάδα Δράσης & Αλληλεγγύης.

Μέσα από τις ομιλίες των κ. Μαρία Κυροπούλου (ειδική παιδαγωγός) και κ. Αναστασία Μουσκεφτάρα (ψυχολόγος – ειδική παιδαγωγός) , την προβολή ταινίας μικρού μήκους που δημιούργησε η ΟΜΑΔΑ σε συνεργασία με τον σύλλογο ΑμΕΑ ΙΑΣΙΣ και ένα βιωματικό αναδείχτηκαν τα τεραστία προβλήματα που υπάρχουν στην πόλη μας , οι κακοτεχνίες αλλά και η αδιαφορία που κυριαρχεί.

Στην  συζήτηση που ακολούθησε στο τέλος της εκδήλωσης ακούστηκαν προτάσεις , εμπειρίες  αλλά και διαμαρτυρίες από τα ίδια τα άτομα με κινητικά πρόβλημα που βρεθήκανε στην εκδήλωση για την αδιαφορία των φορέων στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.

Τα ερωτήματα που προέκυψαν από την χθεσινή βραδιά είναι πολλά και αφορούν τόσο τον τρόπο κατασκευής των έργων όσο και του τρόπου παραλαβής αυτών αλλά και έλεγχου όσων παραβατουν θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή των συμπολιτών μας.


Το σίγουρο είναι πως οφείλουμε όλοι να αναθεωρήσουμε τις απόψεις και την οπτική μας σε τόσο σοβαρά κοινωνικά ζητήματα κάτι που όπως σωστά ανέφεραν 2 μαθήτριες γυμνασίου είναι θέματα παιδείας και ζήτησαν αντίστοιχες εκδηλώσεις να πραγματοποιούνται στα σχολεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου