Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Μέλη της Ομάδας Δράσης και Αλληλεγγύης πραγματοποίησαν την Δευτέρα 24/3 βιντεοσκόπηση διαφόρων σημείων της πόλης μας με σκοπό την δημιουργία μιας ταινίας μικρού μήκους η οποία θα αναδεικνύει τα προβλήματα προσβασιμότητας που αντιμετωπίζουν συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα , ΑΜΕΑ και ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι , μητέρες με παιδιά κλπ).


Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον σύλλογο αναπήρων του Δήμου μας μετά από ένα μακρύ διάστημα συζητήσεων και επαφών με επιστήμονες που ασχολούνται με το θέμα της προσβασιμότητα και της κοινωνικοποίησης των ΑΜΕΑ .Την βιντεοσκόπηση πραγματοποίησε αφιλοκερδώς ο φωτογράφος κ. Ουσταμπασίδης Γιάννης μετά από πρόταση που του έγινε από την Ομάδα Δράσης ώστε να γίνει με επαγγελματικό τρόπο η λήψη των σημείων που του υποδείκνυαν τα άτομα του συλλόγου αναπήρων του Δήμου μας.

Το βίντεο θα προβληθεί σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί για το θέμα με ομιλίες και παρουσίαση προτάσεων για να γίνει η πόλη μας ανοιχτή σε όλους.

Μπορείτε να συμμετέχετε στις δράσεις της ΟΜΑΔΑΣ που δραστηριοποιείτε εδώ και ένα χρόνο στην περιοχή μας συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα που υπάρχει στο blog μας.

Blog: http://omada-drasis-alexandrias.blogspot.gr/
Εmail: omada.drasis.alexandrias@gmail.com
Facebook: Ομάδα Δράσης – Αλληλεγγύης Αλεξάνδρειας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου