Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΑΠΟ ΓΑΛΑΤΑ – ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ


 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15/12 η εκδήλωση από την Ομάδα Δράσης & Αλληλεγγύης με σκοπό την συγκέντρωση κουτιών γάλατος μακράς διαρκείας.
Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και συγκεντρώθηκαν 850 κουτιά γάλατος τα οποία μοιράστηκαν σε οικογένειες που τα χρειαζόταν καθώς και στο κοινωνικό παντοπωλείο και την εκκλησία..
Το μήνυμα ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ δόθηκε για ακόμα μια φορά από μικρούς και μεγάλους που βρέθηκαν στην Λέσχη Ποντίων.

Η καλύτερη στιγμή της εκδήλωσης ηταν στο τελείωμα της συναυλίας όταν όσοι ήταν παρών βοήθησαν τα μέλη της ομάδας στον καθαρισμό του χώρου δείχνοντας την Αλληλεγγύη στην πράξη.


 Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον κόσμο για την συμμετοχή , τον Σύλλογο Ποντίων για την διάθεση του χώρου , τον Εμπορικό Σύλλογο για την στήριξη με γάλατα και γλυκά , το Σ/Μ ΜΑΣΟΥΤΗ , τον Ι.Ν Αγίων Αποστόλων Παλ. Προδρόμου για την στήριξη , τα συγκροτήματα Seven 2 Nine , Μαύρη Μαγιονέζα και Λουδίας που συμμετείχαν αφιλοκερδώς και τους υποστηρικτές της εκδήλωσης......ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Υποστηρικτές : • Car service: Προϊος Γεώργιος • Υδραυλικά – θέρμανση – κλιματισμός – μπάνιο – δάπεδο : Πατρίκας Αντ. Θωμάς • Αλεξανδρινή μελισσοκομία: Εσκίογλου Μιλτιάδης • Έλεγχος Πιστοποίησης : Φυσιολογική «Καλός Οιωνός» • Copyshop: Τσεκούρος Αθανάσιος • Κέντρο Προσχολικής Αγωγής «Παιδόκοσμος»: Ιουλία Ζωντανού – Στεφούλη • Υπηρεσίες Φύλαξης «ΔΙΑΣ» : Γραμματικός Σάββας – Μπαντή Αθηνά • Creperie «Γεύση» • Συνεργείο Αυτοκινήτων : Αποστόλης & Στέφανος • Κοσμηματοπωλείο «Μπούκας» • Πάρτι – βαφτίσεις – παιδικές παραστάσεις «Lilifee»: Ιωάννα Παντώλα • Art & Flowers « Ιδιόμορφο» : Λέκκας Αντώνιος • Είδη Διακόσμησης «Δια χειρός» : Μανώλα Δήμητρα • «Café Village» Καψόχωρα • Fast food «Γούστο» • Εψητήριο – Μπαρ « Στοά Παπαποστόλου» • Οικολογικά Ενδύματα : Μπεντίλα Αθηνά • Εμπόριο Μελισσοκομικών ειδών: Ζούντσα Έλενα – Στέλλα & Σια

Το κειμενο που διαβάστηκε στην συναυλία :

Η Ομάδα Δράσης & Αλληλεγγύης Αλεξάνδρειας δημιουργήθηκε από ενεργούς πολίτες του δήμου μας με σκοπό την ενημέρωση και την ανάδειξη ζητημάτων κοινωνικών , πολιτικών οικονομικών και περιβαντολλογικων.

Δεν εξαρτόμαστε από κανένα πολιτικό φορέα

Στους 9 μήνες παρουσίας της ομάδας πραγματοποιήσαμε παζάρι χωρίς μεσάζοντες , ενημερωτικές ομιλίες για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και για τους πλειστηριασμούς κατοικιών, προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζουν δεκάδες συμπολίτες μας.
Πραγματοποιήσαμε καθαρισμούς δημόσιων χώρων και συλλογική κουζίνα αναδεικνύοντας την ανικανότητα των αρχών, των δικών μας ευθυνών καθώς και την έλλειψη περιβαντολλογικης συνείδησης.
Πετυχαμε ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ενάντια στις διακοπές ρεύματος με ταυτόχρονη πρόταση για μείωση των δημοτικών τελών και δημιουργία γραφείου στον Δήμο που θα ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα το καλοκαίρι πριν ακόμα κάποιοι όψιμοι δήθεν ευαισθητοποιημένοι φορείς αποφασίσουν να ασχοληθούν με τους σύγχρονους «άθλιους».
Προσπαθήσαμε να αναδείξουμε την απόφαση για δημιουργία σταθμού διοδίων στην περιοχή μας κάτι που πολύ σύντομα θα το βρούμε μπροστά μας.
Πραγματοποιήσαμε ανταλλακτικό παζάρι και συλλογή σχολικών ειδών θέτοντας το μεγάλο πρόβλημα των ελλείψεων στα σχολεία.

Μια χούφτα ανθρώπων πετυχε όλα αυτά μέσα στους 9 μήνες λειτουργίας της , χωρίς πόρους , χωρίς οικονομική ενίσχυση και κονδύλια και με αρκετά εμπόδια.
Λάθη έγιναν σίγουρα ελάτε να τα διορθώσουμε μαζί , μέσα από την συλλογικότητα και την ισότητα μεταξύ των μελών να συναποφασίσουμε για τις επόμενες κινήσεις.

Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί συνέχεια της μεγάλης συναυλίας με τον Βασίλη Λέκκα τον Μάιο για την ενίσχυση αυτών που χτυπήθηκαν περισσότερο από την κρίση. Γνωρίζουμε πως σε λίγο οι έχοντες να δώσουν τρόφιμα θα είναι λιγότεροι από αυτούς που θα τα χρειάζονται , τους βοηθάμε όμως να σταθούνε όρθιοι πιστεύοντας πως όλοι μαζί θα χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον.
Διαχωρίζουμε την πράξη της αλληλεγγύης από την φιλανθρωπία η οποία δεν δρα καταγγελτικα βοηθώντας , εκούσια ή ακούσια , στην διαιώνιση των υπαρχουσων ανισοτήτων.
Η χρησιμοποίηση της λέξης Αλληλεγγύη ως συνθετικό της ονομασίας της ομάδας αναδεικνύει την αναγκαιότητα της εφαρμογής της σήμερα περισσότερο από ποτέ.


Βέβαια η αλληλεγγύη ως πράξη ευθύνης όπως συμβαίνει συχνά και με αντίστοιχες κινήσεις τείνει να εκφυλιστεί από φορείς και όχι μόνο, που την χρησιμοποιούν σε μια προσπάθεια να την ταυτίσουν με την φιλανθρωπία.
Δεν μηδενίζουμε την προσφορά της φιλανθρωπίας αλλά την διαχωρίζουμε από την αλληλεγγύη ,προϋπόθεση της οποίας είναι η ισότητα.
Η αλληλεγγύη δεν διαχωρίζει τους ανθρώπους σε ευεργέτες και ευεργετούμενους , σε πλούσιους και φτωχούς.

Αν έπρεπε να περιγράψουμε την διαφορά της φιλανθρωπίας με την αλληλεγγύη σε μια πρόταση θα μπορούσαμε να το κάνουμε λέγοντας « φιλανθρωπία είναι να δώσεις σε κάποιον ένα ψάρι από αυτά που έπιασες , αλληλεγγύη είναι να πηγαίνετε για ψάρεμα μαζί»










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου