ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕΗ ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (ΟΜΑ.Δ.Α.) ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ξεκίνησε τη λειτουργία της με στόχο να αποτελέσει σημείο επαφής υπεύθυνων ανθρώπων οι οποίοι μέσω της εθελοντικής / ενεργής προσφοράς και δράσης, επιδιώκουν την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση των πολιτών για την ανάδειξη των:

Κοινωνικών 
Οικονομικών
Οικολογικών και
Πολιτικών ζητημάτων 

Είμαστε ενεργοί πολίτες, οι οποίοι μέσα από επιλεγμένες δράσεις κινητοποιούμαστε και υπερασπιζόμαστε καθετί που επηρεάζει την ποιότητα ζωής και αξιοπρέπειας μας. 

Είμαστε παρόντες, ασκώντας αληθινή κριτική στον τρόπο ύπαρξης της κοινωνικής συνοχής η οποία μπορεί, ναι  μεν, να κλονίστηκε, αλλά δεν κατέρρευσε. 

Στηρίζουμε μέσω δικτύων κοινωνικής αλληλεγγύης, τα οποία επιτρέπουν σε χιλιάδες οικογένειες να έχουν πρόσβαση σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Δεν εξαρτόμαστε από κανένα πολιτικό φορέα

Αρνούμαστε τη διαχείριση χρημάτων ή οποιασδήποτε οικονομικής ενίσχυσης. 

Είμαστε όλοι ισότιμα μέλη χωρίς οργανωτικά επίπεδα και μόνιμο διαχωρισμό καθηκόντων , με ολιγομελείς επιτροπές που εναλλάσσονται και συντονίζουν τις δραστηριότητές της.


Η ομάδα είναι ανοιχτή σε κάθε ευαισθητοποιημένο συμπολίτη που θα ήθελε να πάρει μέρος στις πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις της.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ:
- Χωρίς μεσάζοντες
- Ενάντια στα χαράτσια
- Υπερχρεωμένα νοικοκυριά
- Κοινωνικά φροντιστήρια
- Κοινωνικά Ιατρεία
- Ομάδες ενημέρωσης γονιών (Σχολείο γονιών)
- Ανακύκλωση
- Τηγανόλαδο
- Εκπαίδευση Α΄Βοηθειών


Μέλος της ομάδας θεωρείτε όποιος συμφωνεί με τις αρχές της και συμμετέχει ενεργά σε αυτή.

ΚΑΛΟΥΜΕ 

Τους πολίτες της Αλεξάνδρειας να ενισχύσουν την ΟΜΑ.Δ.Α  με τις προτάσεις και την ενεργό συμμετοχή τους για να συνδιαμορφώσουμε τη δράση που θα κάνει πράξη την αλληλεγγύη.

ΓΙΑΤΙ ΜΑΖΙ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ!